18 Kasım 2019, 20:48 - Anasayfa // HÜSEYİN ALPAY Haberi yazdır
Alpay, 'Kadın kotasını %51'e Çıkartacağız'

15 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşecek DSP Kongresinde genel başkanlığa aday olan Tokat eski il başkanı gazeteci Hüseyin Alpay, İstanbul'da partililerle bir araya geldi.
Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda bir konuşma yapan Hüseyin Alpay, partilerinin Türk siyasetindeki yerini yeniden üst seviyelere çıkaracaklarını belirterek, “DSP’yi Ecevitlerle buluşturacak ve yeniden iktidar alternatifi yapacağız” dedi. Kurultayı kazanır kazanmaz hemen Tüzük Kongresi toplayacaklarını anlatan Alpay, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek partilerinde kadın kotasını yüzde 51’e çıkaracaklarını söyledi.

“GENEL BAŞKANLAR EN FAZLA 2 DÖNEM GÖREV YAPACAK”
Tüzük değişikliğiyle ayrıca genel başkanlık süresini en fazla 2 dönem olarak belirleyeceklerini kaydeden DSP Genel Başkan Adayı Hüseyin Alpay, DSP’de politika yapmak isteyen herkese kapıları açacaklarını ve ihraçların önüne geçeceklerini bildirdi. Göreve geldikten sonraki ilk 3 yılda Türkiye’nin 81 ilinde örgütlenerek her ilde DSP tabelası asacaklarını ifade eden Alpay ayrıca, bu illerin ilçelerin de en az yarısında örgütleneceklerini açıkladı.
DSP Genel Başkan Adayı Hüseyin Alpay’ın Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki toplantısına Türkiye Emekçiler Partisi Genel Başkanı Rıfat Derya Sercan ve çok sayıda partili katıldı.
Demokrat Arayış Gazetesi
YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.

Diğer HÜSEYİN ALPAY Haberleri
Tümü
2009 yılında Rahşan Ecevit tarafından kurulan ve ilk genel başkanlığını gazeteci Hulki Cevizoğlu'nun yaptığı DSHP yeniden kuruldu.
- TGB Başkanı Hüseyin Alpay: 'Ramazan Bayramını Birlik ve Beraberlik İçerisinde Kutluyoruz'
- Tokat Gazeteciler Birliği Hüseyin Alpay'ın Başkanlığında Kuruldu
- 'DSP Yerli Bir Sol Parti Olmaktan Çıkarıldı, Millilikten Uzaklaştırıldı'
- REKTÖR ŞAHİN’DEN ALPAY’A VEDA ZİYARETİ
- DSP Genel Başkan Adayı Alpay'dan Kurban Bayramı Mesajı
EN ÇOK TIKLANANLAR
-
Yeni Okul Yapımı ve Depreme Karşı Güçlendirmeler Devam Ediyor
Vali Dr. Ozan Balcı Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ile birlikte, Tokat&...
-
Şeyh-i Şirvani Mezarlığı'na Namazgâh İnşaa Ediliyor
Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte cenaze namazları camilerde değil, m...
-
İl Milli Eğitim'den Salgınla 'Tasarruf' Yöntemiyle Etkin Mücadele
Tokat'ta kuraklıkla mücadelede su israfını önlemek ve aynı zamanda pand...
-
Belediye 11 Milyonluk Yatırımla 25 Bin Hanenin Elektiriğini Karşılayacak
Tokat'ta bir firma tarafından belediyenin arıtma tesislerinden çıkarıla...
-
Behzat Deresi Islah Çalışmaları Tamamlandı
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun projeleri arasında yer alan Dere...